Gudarnas föda - den som dödar

En spännande roman om liv och död. En ren chokladkaka medföljer.

OBS! Läs de första 50 sidorna här

Från baksidan:
Mira Wallin, som driver ett chocolaterie i Sverige, reser till Haiti för att arbeta i kakaodjungeln. Hon möter oväntat motstånd. En levnadstrött stalker fattar tycke för henne, en vodoupräst anlitas för en dödlig besvärjelse och drogsmugglare försöker desperat skydda sin verksamhet. Mira Wallin dras in i en internationell och kriminell härva inom råvaruhandeln.

När hon försvinner, några månader efter den stora jordbävningen i Port-au-Prince, drar räddningsuppdraget igång. Hennes haitiska vänner och exmaken, Tom Wallin, följer spåren hon lämnat efter sig. Spår som också andra bevakar. Deras jakt tar dem till landets sydvästra spets och dess mytomspunna djungel. I Sverige bevakar svensk press situationen och hennes familj genomlider ovissheten i offentlighetens rampljus.
Haiti är ett land som korsas av farliga förkastningar och leder. Landets utsatta situation och fattigdom underlättar för omlastningen av colombianskt kokain på haitisk mark. Korrupta ligor, skrupelfria och hänsynslösa, styr allt som sker i landet.
Vem eller vad är det som hotar i Haitis djungel? Vem förföljer varenda steg Mira tar och varför? Varför måste hon dö?
Svaret på gåtorna döljer sig delvis i ett brev från 1566, skrivet av Bartolomé de Las Casas. Andra svar finns i oväntade möten.
Anna-Sofia Wallström-Winroths debutroman tar läsaren till 1500-talet,
då den nya världen upptäcktes av de stora sjöfararna och till hennes egen chokladvärld i modern tid. Handlingen utspelar
sig delvis i Haiti, Sverige och USA.
En spännande berättelse där mod möter ondska. Det är del ett i en kommande trilogi. Berättelsen bygger delvis på verkliga händelser.