Tryfflar

Det allra första receptet!

Grands klassiska cognacstryffel, ett anrikt recept men dock felberäknat. Detta misstag till trots, den tillhör en av våra absoluta storsäljare. Nu på senare år har den knoppat av i ytterligare en variant, Mackmyra Whisky.

Vikten är ca 12-14 g per styck. De bör avnjutas inom en vecka då de inte har ett skyddande skal av choklad runt sig. Tryffeln bör därför förvaras i cellofanpåsen eller i chokladetui. Förvaras den i sval temperatur och i lufttät förpackning håller den längre.

Tryffelkulor

Klassiska tryffelkulor, fyllda skal med olika goda smaker. Naturligtvis gör vi sådana om än de kan anses som enklare. Skillnaden mot våra handrullade tryfflar är att man får bita sig igenom ett tunt chokladskal. Det gör också att hållbarheten blir längre och de håller i 2-3 veckor. Förvara i sval rumstemperatur.

Choklad med ursprung

Mörk choklad som används i tryffeltillverkningen är Svenska Quinto Cacaos, 71% Dominikanska Republiken, ursprung från 146 småbönder, etisk och organisk choklad. Den innehåller endast kakaobönor och råsocker, inga tillsatser. Anna-Sofia är personligen involverad i Quinto Cacao varpå eget arbete och insyn sker redan från plantagen.

I några av pralinerna används Schweiziska Felchlins, 72 % Arriba. Den innehåller kakaobönor, kakaosmör och råsocker. 

Ljus choklad som används i tryffeltillverkningen är Schweiziska Felchlins, 42 % organiska och rättvisemärkta Elvesia. Den innehåller kakaobönor, kakaosmör, råsocker, torrmjölk och solroslecitin. I några används Franska Valrhonas, Jivara 40%. Den innehåller kakaosmör, torrmjölk, socker, kakaobönor, råsocker, vanilj, sojalecitin och kornmaltsextrakt.

Vit choklad som används i tryffeltillverkningen är Franska Valrhonas, 35 % Ivoire. Den innehåller socker, kakaosmör, torrmjölk, sojalecitin och vanilj.

Innehåll deklareras i info texten. Spår av nötter, laktos, ägg, gluten och andra allergena ämnen kan eventuellt förekomma.

Lokala råvaror

GEFLE CHOCOLATERIE använder så långt det är möjligt lokala råvaror. Grädde och smör kommer från Gefleortens mejeriförening. Anna-Sofia odlar egna örter som används efter säsong. Vi plockar även frukt och bär själva när det finns möjlighet, beroende på säsong och behov.