Praliner

Bonbons

De utbud av Bonbons, praliner, vi visar här är ett urval av vår butikskollektion. De som oftast efterfrågas. Gemensamt för alla praliner är att de tillverkas för hand med smakupplevelsen i centrum vilandes på principer vi aldrig viker ifrån. Vi jobbar för att njutningen inte ska ske på bekostnad av någon vare sig människa eller miljö.

Praliner i sortimentet väger 10-15 g per styck. De bör avnjutas inom en-två veckor. Den kortare tiden för sampackade praliner, t ex i ask. Förvara i sval rumstemperatur.

Choklad med ursprung

Mörk choklad som används i pralintillverkningen är Svenska Quinto Cacaos, 71% , ursprung från 146 småbönder, Dominikanska Republiken, etisk och organisk choklad. Den innehåller endast kakaobönor och råsocker, inga tillsatser. Anna-Sofia är personligen involverad i Quinto Cacao varpå eget arbete och insyn sker redan från plantagen.

I några av pralinerna används Franska Valrhonas 64% Manjari, Millotplantaget Madagaskar. Valrhona har byggt upp ett socialt skyddsnät för bönderna runt plantagen. Den innehåller kakaobönor, kakaosmör, socker, vanilj och sojalecitin.

I några av pralinerna används Schweiziska Felchlins, 72 % Arriba. Den innehåller kakaobönor, kakaosmör och råsocker. 

Ljus choklad som används i pralintillverkningen är Schweiziska Felchlins, 42 % organiska och rättvisemärkta Elvesia. Den innehåller kakaobönor, kakaosmör, råsocker, torrmjölk och solroslecitin.

Vit choklad som används i pralintillverkningen är Franska Valrhonas, 35 % Ivoire. Den innehåller kakaosmör, torrmjölk, socker, vanilj och sojalecitin.

Innehåll deklareras i info texten. Spår av nötter, laktos, ägg, gluten och andra allergena ämnen kan eventuellt förekomma.

Lokala råvaror

GEFLE CHOCOLATERIE använder så långt det är möjligt lokala råvaror. Grädde och smör kommer från Gefleortens mejeriförening. Anna-Sofia odlar egna örter som används efter säsong. Vi plockar även frukt och bär själva när det finns möjlighet, beroende på säsong och behov.