Våra arbetsmetoder vid chokladtillverkning

Vår chokladtillverkning är ett genuint hantverk

GEFLE CHOCOLATERIE tillverkar choklad manuellt och genuint, ett stolt hantverk där kunskap om chokladens väsen är i fokus. Råvaror till chokladen väljs med stor omsorg och från den egna kakaoplantagen Mata Grande hämtas kakao. Det är viktigt att råvarorna inte är producerade genom naturförstörande metoder, är etiskt genomtänkt och att de håller de högsta möjliga kvalitativa egenskaper. All chokladtillverkning bygger på en grund där smaken är avgörande men att njutningen av chokladen ska ske med gott samvete.

Vår choklad innehåller lokalproducerade råvaror

Chokladtillverkningen är småskalig och där det är möjligt väljs naturligtvis lokalproducerade råvaror. Tillsatser och kemisk behandling som är onaturlig används inte. GEFLE CHOCOLATERIES chokladsortiment innehåller inga konstgjorda färgämnen, guld på en pralin är äkta 23 karat och ofta används olika chokladstyrkor för vacker synlig marmor effekt. Vid eftertanke blir jag rädd, inte för omständigt arbete, min rädsla grundar sig på den hotade naturen. Genom skogsskövling är kakao en hotad natur tillgång, en av många. Ansvaret i skapandet är stort, val av råvaror och arbetsmetoder. Njutning måste för oss ske med rent samvete först då är upplevelsen total…

Inga tillsatser i vår choklad

GEFLE CHOCOLATERIE arbetar utan genvägar och valet av råvaror vid chokladtillverkningen medför ibland mer komplicerade arbetsmetoder. Gefle Chocolaterie har i många år verkat för lecitinfri högkvalitativ choklad och idag är produktionen övervägande baserad på choklad från Felchlin och kakao från den egna kakaoplantagen Mata Grande. Chokladen från Felchlin som vi använder innehåller endast kakaobönor och socker, inga tillsatser såsom vanilj och lecitin.

Kakaon produceras helt utan kemikalier

För att få nyanserad smak i chokladen används metoder som underfermenterad kakao vilket gör att hälsosamma ämnen i större grad lämnas oförstörda kvar i kakaon. Mata Grandes kakao är producerad helt utan kemikalier, inte ens inför transporten behandlas bönorna kemiskt.