Historik & Framtid

Historik

Den här historien börjar för över 100 år sedan med Gefle Grand Hôtel, ett ordersällskap och en tryffel. När GEFLE CHOCOLATERIE grundades, år 2000, byggde man vidare på den anrika tradition som Grands tryffel ingav, adderade ingenjörskap och konstnärlig vision.

 

Njut av gårdagens erfarenheter, Njut framförallt av dagens under och tillåt dig njuta av morgondagens möjligheter

Därmed inleds ett nytt stycke Svensk chokladhistoria. Och sällskapet? Ja de avnjuter än idag sin varsamt handrullade Grands Cognacs tryffel…

Egendesignade chokladrecept tas fram

GEFLE CHOCOLATERIE vinner snabbt kundens palett genom balanserade egendesignade chokladrecept och en trogen kundkrets byggs upp.

Etik och naturbevarande metoder blir viktiga ingredienser vid chokladtillverkningen

GEFLE CHOCOLATERIE utmärker sig med branschdiplom och i nationell media. Genom vårt engagemang för kakaobönder i de nödställda kakaoproducerande länderna skapades en tryffel där etik och naturbevarande metoder är viktiga ingredienser; Mata Grande. Idag en av de mest populära tryfflar i sortimentet.

Framtid - Förbättra situationen för kakaobönderna

Jag hälsar på hos flera olika chokladmakare och knyter band som kan utvecklas till goda samarbeten i framtiden

Vi har intresserat oss för kakaobönders situation i många år och drog 2008 igång projektet Survivre tillsammans med sin man Per Wallström. Syftet är att utveckla genom kunskapsutbyte, målet är att kakaobönder ska få korrekt betalning för sitt arbete och att kakaodjungel fredas. 

GEFLE CHOCOLATERIE satsar på framtiden med en ständig önskan om utveckling som driver verksamheten framåt.

Idag hittar ni GEFLE CHOCOLATERIES choklad i Gallerian Nian, i butiken Gefle Choklad samt i  webbutiken.