Råsocker + kakaobönor = choklad

Publicerad 9/2, 2012

Våra mörka chokladkakor & chokladbräck innehåller oftast 71% kakao, dvs kakaobönor och råsocker. Vid högre eller lägre kakaohalter deklareras det.

Råsocker utvinns ur sockerrör från tropikerna. Det är mer smakrikt än vitt socker och har en lätt kryddig smak. Råsocker är också rikare på mineraler och B-vitamin, därför anses den vara nyttigare. Råsocker används som vanligt socker och förekommer i olika former.

Råsockervarianter

  • Farinsocker
  • Demererasocker, turbinadsocker
  • Muscovadosocker, barbadossocker
  • Kandisocker

 

I våra praliner använder vi olika typer av socker och ibland inget socker alls. En stor del av sortimentet innehåller råsocker, såsom bl a:

 

På vår hemsida www.geflechoklad.se hittar du innehållet på alla våra varor, klicka på informationsknappen vid varje pralin eller chokladkaka. Hittar du inte det du letar efter, ring oss gärna, på 026-513380, så svarar vi på Era frågor. Våra telefon öppettider är mån-fre 10-19, lör 10-15

Bilden visar en kakaofrukt från vår plantage Mata Grande, i förgrunden lite råsocker. 

/Suzana