Chokladté med hallon

Publicerad 26/1, 2012

Nu har vi på Gefle Chocolaterie börjat med olika smaker på té, med vårat eget choklad té som grundrecept. Ingredienserna i choklad téet är endast kakaobönor från egen plantage och svart kinesiskt té, hälften kakaobönor och hälften svart té. 

Vår första smak som vi gjorde igår är med hallon. 
 
Vi rostar själva våra kakaobönor med låg temperatur under en längre tid, därav får vi kvar mycket bra ämnen som finns i bönorna. Alltså är våra téer hälsosamma för dig. Rostar man de snabbt under en kort tid så försvinner många av de bra ämnena. Vattnets temperatur ska vara 95 grader, har man för varmt vatten så försvinner även då de bra ämnena. 
 
Många vill inte dricka svart té på kvällen eftersom att de innehåller tein. Jag har ett tips till dig som vill göra ditt té teinfritt;
 
Fyll tekulan med önskad mängd té och stoppa sedan ner kulan i koppen med varmt vatten. Låt det dra i ca 1 minut innan du tar upp kulan, häll då bort vattnet och fyll på med nytt. Sedan stoppar du ner samma tekula som innan i det nya vattnet, då har du fått ett teinfritt svart té. Väldigt enkelt!