Choklad & Honung

Publicerad 12/1, 2012

 

Choklad och honung passar bra ihop. Inte nog med att det smakar gott det är även nyttigt för dig.

Honung har använts som traditionell medicin under mer än 5000 år. Idag har honung åter blivit intressant inom sjukvården. Fortfarande upptäcker man nya användningsområden för honung inom medicinen.

Honung har ett lägre GI, innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter samt smakar mer än socker. Därför är honung ett mycket bra alternativ till socker.

Vi gör en chokladsatta variant av Svensk honung och mörk choklad från Dominikanska. Den kan du använda till ditt thé, söta din drickchoklad eller varför inte till desserter, men godast är den nog på ett hembakat bröd.

Honung innehåller som sagt antioxidanter. Vilka tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. En studie, under fem veckor, visade att fyra teskedar honung blandat med vatten höjde nivåerna av antioxidanter i blodet. Som ni redan vet så är även choklad nyttigt för oss. Choklad + honung = nyttigt!

/Suzana