Chokladprovning för chokladälskare!

Chokladprovning för chokladälskare! Publicerad 17/1, 2012

Vi på Gefle Chocolaterie anordnar öppna chokladprovningar. Du kan boka in dig på dessa provningar genom att maila oss på info@geflechoklad.se eller ringa 026-513380. Nu har vi planerat in ytterligare öppna provningar under våren 20/2, 12/3 och 23/4 klockan 18.00 på Nygatan 40 i Gävle. 

En öppen provning tar ca 2-2,5 timme och berör kakaons... Läs mer

Äta choklad med ögat och örat?!

Äta choklad med ögat och örat?! Publicerad 4/4, 2011

Att äta choklad med ögat, med örat och med mer självklara sinnen är en ynnest.  Faktum är att ungefär åttio procent av upplevelsen tar vi med ögonen. Titta bara på den här vackra bakelsen, den inbjuder till förväntan och man bara vill smaska i sig den, eller hur?

Ögonen, synsinnet, begränsar oss också för... Läs mer

Chokladprovning för choklad entusiaster

Chokladprovning för choklad entusiaster Publicerad 23/3, 2011

Att prova choklad är ett sant nöje. Ikväll har jag en provning för choklad entusiaster, det är alltid spännande med att möta en grupps förväntningar och gärna helst överträffa dem med mer än en choklad provning.

Min ide med en provning är att även om chokladen är i fokus så ska alla sinnen beröras. Kakaons... Läs mer

Dofta choklad

Dofta choklad Publicerad 17/3, 2011

Efter en heldag på chocolateriet så sitter en mörk, dov, syrlig och framförallt just vad det är; en chokladig doft i huden. Lukten av choklad blir som en del av ens personlighet, min fyraåriga dotter säger att det är mammalukt.

Luktsinnet är ett komplext system, en överlevnads apparat som ofta ligger till grund för ljuvlig njutning. Tidigare... Läs mer