Påskägg i olika storlekar och smaker!

Påskägg i olika storlekar och smaker! Publicerad 22/3, 2012

Många kunder har redan nu nämnt att de önskar sig choklad från oss i påskägg. Vilket jag tycker är väldigt roligt att höra!

I produktionen är det full fart med allt som hör påsken till. Vi säljer redan nu lite av våra påskprodukter i butikerna, men det kommer mera. 

 

Det som vi har nu är marsipanägg... Läs mer

Påsken närmar sig med stormsteg

Påsken närmar sig med stormsteg Publicerad 7/3, 2012

Snart är våren här och idag är det en månad kvar till påskafton. Vi på Gefle Chocolaterie har redan planerat klart schemat i produktionen.

Hos oss kommer Ni inte kunna hitta någon färgad choklad och marsipan som innehåller kemikalier av olika slag. Anledningen varför vi inte använder oss av olika onaturliga färger är för... Läs mer

Barnakademin

Barnakademin Publicerad 27/2, 2012

Idag hade vi besök av ett trettiotal barn. Det blev nog tusen frågor om choklad och lite annat...

Roligt var det iallafall, tack alla för en annorlunda dag!

Bilden är en av mina favoritbilder från bergsbyn Piraguas lilla skola. Jag berättade om den idag för barnen, klassrummet som bara har två väggar, djungeln som kryper in genom de andra. När... Läs mer

Tillverka egna tryfflar

Tillverka egna tryfflar Publicerad 25/2, 2012

Tidigare i ett inlägg skrev Anna-Sofia ett inlägg med ett recept på tryfflar.

Vi på Gefle Chocolaterie var på en medlemskväll på IKEA nu i Februari och där demostrerade Anna-Sofia hur man tillverkar egna tryfflar hemma. De som befann sig där under kvällen kunde köpa ett kit med choklad till sin tillverkning. Även Ni som inte var där... Läs mer

Lakrits till älsklingen...

Lakrits till älsklingen... Publicerad 12/2, 2012

En glädjepunkt i tillvaron är efterfrågan på vår avlånga lilla godbit. Jag slutar aldrig att häpnas över suget som finns efter vår lakritspralin.  Varje vecka doppar vi nya praliner och dessa försvinner i en rasande fart. 

En fråga; tycker ni att vi ska sälja lakritsrot och pulver i butiken? För dem som vill jobba... Läs mer

Råsocker + kakaobönor = choklad

Råsocker + kakaobönor = choklad Publicerad 9/2, 2012

Våra mörka chokladkakor & chokladbräck innehåller oftast 71% kakao, dvs kakaobönor och råsocker. Vid högre eller lägre kakaohalter deklareras det.

Råsocker utvinns ur sockerrör från tropikerna. Det är mer smakrikt än vitt socker och har en lätt kryddig smak. Råsocker är också rikare på mineraler... Läs mer

Våra chokladkakor

Våra chokladkakor Publicerad 5/2, 2012

För oss är naturliga, etiska och goda produkter ett måste. Därför är vi mycket stolta över våra chokladkakor som är goda i flera avseenden. 

Smakmässigt i munnen, hälsomässigt i kroppen, mot alla som arbetat med kakaon, djungeln där kakaon växer och med en genomtänkt resterande miljöbelastning.

Yttre förpackningen... Läs mer

Recept till IKEA familydagen!

Recept till IKEA familydagen! Publicerad 7/2, 2012

 

Här följer ett grundrecept på en fast ganache. Det betyder att den är rullbar efter kristallisering. 

Ganache = choklad med en vätska, oftast är vätskan grädde. Annars reducerad fruktpuré och/eller alkohol.

Kristallisering = kakaosmörets kristaller fixeras i formationer som gör chokladvarianten mer eller mindre fast beroende... Läs mer

Handgjutna chokladkakor från Gefle Chocolaterie

Handgjutna chokladkakor från Gefle Chocolaterie Publicerad 3/2, 2012

Chokladkakor finns i olika storlekar, smaker och former. Ofta använder man maskiner som tillverkar kakorna i mjölk, vit eller mörk choklad. Den första chokladkakan som tillverkades var år 1847 efter att man 1828 upptäckt hur man kunde framställa pulver av kakaobönorna. 

Öppnad chokladförpackning bör omslutas noggrant. Ren choklad håller... Läs mer

Havregrynsgröt och kakao

Havregrynsgröt och kakao Publicerad 2/2, 2012

Mayaindianerna som levde på 600-talet har förmodligen redan då odlat kakaoträd och använde då kakaobönorna som valuta.

 

Det som återstår efter att fettet, kakaosmöret, pressats ut ur kakaobönorna är kakaopulver. Innan man pressat ut fettet så har kakaobönorna fermenterats och rostats. Kakaopulver kan du använda... Läs mer