Är jag i himlen?

Är jag i himlen? Publicerad 12/9, 2011

Vaknade strax före fem, smög upp och gjorde en kopp galet gott thé av lakrits, havtorn och gröna teblad. Blandningen är rysk från början, något som dracks på tundran i svåra tider för att ladda uttröttade kroppar med nyttiga ämnen. Smaken är så nära jag kan föreställa mig gudomlig och en ny veckas start... Läs mer

Choklad & Lakrits, katt runt het gröt?!

Choklad & Lakrits, katt runt het gröt?! Publicerad 9/9, 2011

Idag är det dags att köra nästa veckas pralinåtgång av lakrits med havssalt, eller lakritz med Z som vi säger... Först "sätter" jag ganachen dvs kokar grädde, slår över chokladen och rör för glatta livet. Därefter låter jag den kristallisera i 48 timmar och sedan skär jag den. Efter det momentet ska den vila... Läs mer

Choklad efter träning?!

Choklad efter träning?! Publicerad 7/9, 2011

Efter ett träningspass brukar det rekommenderas intag av proteinrik föda, såsom t.ex keso. Igår efter mitt träningspass, som för övrigt fick mig att inse avsaknaden av vissa muskler, åt jag fyra bitar av vår rustik chokladkaka. Mums...

Kakaobönor från vår plantage Mata Grande innehåller hela 12-13 procent protein! Rustika kakan... Läs mer

Passion för choklad - kommer snart i butiken...

Passion för choklad - kommer snart i butiken... Publicerad 6/9, 2011

Tänk att ungefär 12 gram vit choklad och passionsfrukt kan få så mycket beröm! Igår arbetade jag i butiken, flera kunder kom specifikt till oss just för att köpa passionsfruktstryffeln. Webbshopen hade också passionskulor på beställning och på mailen fanns fina ord om magisk choklad, vilken dag...

Sommaren har varit BLÖT, regnmässigt... Läs mer

Vit kakao, finns det?

Vit kakao, finns det? Publicerad 5/9, 2011

I oktober kommer vi att plantera in 100 nya kakaoträd på vår kakaoplantage Mata Grande. På marken växer idag en trinitariosort som har mycket criollo anlag i sig. Det vi nu ska plantera in är vit criollo. På sikt kommer dessa träd ge upphov, och omvandlas av naturen, till en säregen för marken vit trinitario. Spännande!

Alltså går... Läs mer

Snart drar vi igång...

Snart drar vi igång... Publicerad 2/9, 2011

I mitten av september drar vi igång vår chokladutlottning igen! Ju mer aktiv man är desto större chans att vinna veckans chokladvän...

Idag är jag fåordig, hittade en kul blombild som jag tog på Madagaskar och med den önskar jag trevlig helg! Läs mer

"Statsbesök"

"Statsbesök" Publicerad 1/9, 2011

För en tid sedan blev jag tillfrågad om jag kunde ta emot några politiker från Dominikanska republiken. De kommer till Sverige bland annat för att studera vår miljövänliga sopåtervinning. I går blev det klubbat, om ett par veckor kommer de till oss på Gefle Chocolaterie! Jag ska berätta om hur och varför vi just hittade till deras... Läs mer

Trött på fuskrättvisa!

Trött på fuskrättvisa! Publicerad 31/8, 2011

Är det rimligt att vi som har råd ska ha de på andras bekostnad? Äta billig choklad, eller dyr för den delen, som bygger på fattiga bönders slit?! Idag är det mycket ovanligt för att inte säga nästan obefintligt med choklad på marknaden som kommer från direkthandel med den lilla bonden. Stora rika godsherrar som klär på... Läs mer

Choklad cigarrer

Choklad cigarrer Publicerad 30/8, 2011

Rullade choklad cigarrer häromdagen, en var lite ojämn så jag var tvungen att äta upp den... Jag har ju inte en presslåda som den bilden visar. En gammal fin träkonstruktion för pressning av handrullade äkta cigarrer, som jag fotade i somras på Instituto de Tabaco de la Republica Dominicana. Det som imponerar med handrullade cigarrer är själva... Läs mer

ChokladCafé?

ChokladCafé? Publicerad 29/8, 2011

Björnar går i idé om vintern, vi chokladbjörnar på Gefle Chococlaterie gör tvärtom. Nu när sommaren sjunger på sista versen då vaknar vi till liv. Vi planerar, visionerar och producerar mer. Nu har vi t ex planerat in chokladprovningsdatum!

Många har frågat oss om vår butik på Nygatan 40 och vi har kommit fram till... Läs mer