Vit choklad VS Mörk choklad

Vit choklad VS Mörk choklad Publicerad 16/1, 2012

Vissa människor säger att vit choklad är för söt för deras smak medan andra säger att mörk choklad är för bitter och sträv.

Till försvar för den vita samt mörka chokladen vill jag säga att man ska våga testa sig fram till sin favorit. Det finns en mängd olika vita & mörka chokladsorter som DU kan välja... Läs mer

År 2012 har Gefle Chocolaterie varit igång hela 12 år!

År 2012 har Gefle Chocolaterie varit igång hela 12 år! Publicerad 14/1, 2012

Det firar vi med att erbjuda favoriten lakrits med havssalt förmånligt.

Lakrits med havssalt är kundernas favorit hos oss. Vi började med pralinen för över tio år och sedan dess har den varit vår storsäljare. Som alla andra tryfflar och praliner är även denna gjord på riktigt bra råvaror och naturlig choklad. 

Just... Läs mer

Ny premiär för vår chokladbutik på Nygatan 40

Ny premiär för vår chokladbutik på Nygatan 40 Publicerad 13/1, 2012

Torsdagen den 2 februari öppnar vi chokladbutiken på Nygatan 40, efter glada önskemål från våra kunder. Vi kommer att ha försäljning av våra produkter som vi själva tillverkar såsom tryfflar, praliner, te, chokladkakor och drickchoklad.

I början av september 2005 öppnade vi vår chokladbutik på Nygatan 40. I samma... Läs mer

Choklad & Honung

Choklad & Honung Publicerad 12/1, 2012

 

Choklad och honung passar bra ihop. Inte nog med att det smakar gott det är även nyttigt för dig.

Honung har använts som traditionell medicin under mer än 5000 år. Idag har honung åter blivit intressant inom sjukvården. Fortfarande upptäcker man nya användningsområden för honung inom medicinen.

Honung har ett lägre GI, innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter samt smakar mer... Läs mer

Alla goda ting är tre!

Alla goda ting är tre! Publicerad 11/1, 2012

Klassikern och ordspråket "alla goda ting är tre" brukar vi på Gefle Chocolaterie stolt slänga oss med. Vår choklad är god för dig, för naturen och sist men absolut inte minst för människan som finns bakom slutprodukten. Alltså tre goda egenskaper.

Idag menar jag något annat med uttrycket. Vi blir nämligen tre som kommer... Läs mer

God choklad fortsättning...

God choklad fortsättning... Publicerad 10/1, 2012

Ett gott nytt chokladår har börjat!

Vi vill passa på att tacka alla våra kunder för året som gått med en smarrig chokladbild. 2012 kommer att bli ett fantastiskt smakfullt chokladfyllt år Ni är alla varmt välkomna att uppleva det med oss.

Ps just nu är bildfunktionen ur drift, återkommer med bilden! Läs mer

Tid att blogga?!

Tid att blogga?! Publicerad 13/11, 2011

Nja, jag har varit helt förskjunken i ett projekt som tagit all min tid och nu står vi inför julen...

Vi har i alla fall fotat våra chokladkakor och på nyåret kommer vi att lägga ut de nya bilderna som just nu bearbetas.

Bilden visar röda bär! Läs mer

Chokladkaka med smak av fjällen?

Chokladkaka med smak av fjällen? Publicerad 16/9, 2011

Att sitta på Åreskutans topp, när helst under året, och titta ut över vackra fjäll-Sverige är sinnesavslappnande. Att dessutom göra det tillsammans med en chokladkaka gör att Nirvana finns runt omkring en...

Vad sägs om en chokladkaka med hjortron och krispiga blad av fjällbjörk? Nu är det fritt att komma med idéer...

Denna... Läs mer

Naturkrafter, choklad och trolldom

Naturkrafter, choklad och trolldom Publicerad 15/9, 2011

Tännforsen för en månad sedan, ett vildsint svensk fall som påminner mig om naturkrafter. Igår när jag plockade bland mina örter, kryddor och torkade bär kände jag mig som en riktig packa. Jag var ute efter inspiration till en ny chokladkaka och insåg att i mitt "apotek" finns en mängd av naturens kraftfulla alster.

Ta till exempel... Läs mer

Dopad?

Dopad? Publicerad 14/9, 2011

Igår blev jag dopad, inte doppad som mina praliner, av att se Dominikaner njuta av deras egen råvara förädlad av mig. Besöket av politikerna var en glädjeladdad stund. Jag måste säga att det är när sådan positiv energi flödar över en allt faller på plats. Allt slit och allt kämpande. Jag började nästan böla... Läs mer